Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، سیدمصطفی آقا میرسلیم عصر امروز (یکشنبه 17 اردیبهشت ماه) در حاشیه بازدید از سی‌امین نمایشگاه بین‌المللی کتاب به ارزیابی خود از این رویداد فرهنگی پرداخت و گفت: نمایشگاه کتاب پوشش خوبی است برای ارایه آثار فاخر فرهنگی و گشت و گذار آشنا شدن با اهالی قلم و فرهنگ. من تجربه در وزارت ارشاد دارم و با این موارد آشنا هستم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شعار نمایشگاه هم که می‌گوید یک کتاب بیشتر بخوانید؛ شعار پسندیده‌ای است اما به نظرم باید به افزایش مطالعه بیش از یک کتاب اشاره کرد.

این نامزد انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری در پاسخ به سوال خبرنگار ایلنا، مبنی بر اینکه یکی از مقولات مهم در عرصه کتاب و نشر بحث‌های مرتبط با مجوز و ممیزی است و در دروان وزارت ارشاد شما عبارات و کلمات زیادی به دلایلی اجازه انتشار نمی‌گرفتند آیا سخت‌گیری‌های شما در حوزه فرهنگ در صورت حضورتان در جایگاه ریاست جمهوری همچنان ادامه خواهد داشت، گفت: بسیاری از این کلمات و عباراتی که نام برده شده را دوستانی که اهل فن هستند در فضای مجازی منتشر کردند. به نظرم طنز بد نیست و موجب نشاط جامعه می‌شود اما حقیقت این است که وزارت ارشاد وظیفه سنگینی برعهده دارد و باید خواستار قانون اساسی براساس مبانی اسلام و تمامیت ارزی ما باشد. این وزارتخانه باید یکپارچگی ملت و مردم را حفظ کند.

وی ادامه داد: اگر کتاب‌هایی باشند که باعث اخلال یا زیرسوال بردن تمامیت ارزی یا ایجاد تفرقه میان ملت شوند؛ طبعا نباید اجازه انتشار بگیرند. با این حال معتقدم در روند نظارت و کنترل‌ها می‌توان از طریق انجمن‌های استانی سریعتر و بهتر عمل کرد و معکوس‌زدایی را از بین برد. می‌توان از تجربیات مختلف استفاده کرد و مثلا ناشران را به سطحی برسانیم که به عنوان بازوی کمکی همراه در بحث نظارت به وزارت ارشاد کمک کنند. البته در این میان ساده‌لوحی هم نباید بکنیم.

آقا میرسلیم سپس به لزوم احداث یک نمایشگاه دائمی کتاب اشاره و بیان کرد: برگزاری نمایشگاه کتاب اتفاق خوبی است اما فکر می‌کنم باید به فکر راه‌اندازی یک نمایشگاه دائمی برای کتاب باشیم. واقعیت این است که یک نمایشگاه 10 – 11 روزه برای کتاب کافی نیست. نمایشگاه کتاب یک دانشگاه است که خیلی‌ها از آن بهره‌مند می‌شوند. اهل قلم، نویسندگان و مترجمان با حضور در نمایشگاه کتاب می‌توانند تجربیات خود را به نسل مستعد بعدی منتقل کنند.

او درخصوص انتقال نمایشگاه به شهرآفتاب نیز گفت: اصل انتقال نمایشگاه کتاب به شهرآفتاب و خارج کردن از تهران تصمیم درستی بوده است منتهی شهرآفتاب در حال حاضر نواقصی دارد که باید برطرف شود. تازه‌ساز بودن این مکان از دلایلی است که موجب می‌شود نواقصی را ببینیم ولی می‌تواند برطرف شود.

عضو حزب موتلفه درخصوص عملکرد دولت یازدهم در حوزه فرهنگ نیز یادآور شد: دولت یازدهم آن چنان کاری با حوزه فرهنگ نداشت و فرصت این اتفاق هم نبود چون مدام درگیر سیاست خارجی و رفع تحریم‌ها بود. فرهنگ نیاز به دقت دارد. وقتی وزیر فرهنگ دولت یازدهم سرنگون می‌شود یعنی اشکالی در روند مدیریت فرهنگی داشته است.

او ادامه داد: مدیریت فرهنگی کاری سهل و ممتنع است ولی در واقعیت و اجرا ریزه‌کاری‌هایی وجود دارد که باید لحاظ شود. به عنوان مثال باید آزادی بیان را با نظارت و کنترل تلفیق کنیم تا خیر آن به همه مردم برسد. من سابقه مدیریت فرهنگی دارم و کوشش‌هایی در زمینه‌های فرهنگ مکتوب،‌ هنر و سینما داشته‌ام که همگی نشانگر پیشرفت و رشد اهل فرهنگ و هنر بوده‌اند. در آن دوره شکل ارزشی کارها نیز شرایط بسیار خوبی داشت اولین دوره نمایشگاه قرآن را ما در نوروز سال 73 برگزاری کردیم.

میرسلیم در پایان تاکید کرد: انجام کارهای فرهنگی به مردم روحیه می‌دهد. ایرانی‌ها فقط فکر شکم نیستند و به غذای روح و کالای فرهنگی نیاز دارند. هر دولتی وظیفه دارد به فکر ارتقای تولیدات فرهنگی ایرانی باشد و باید به حوزه‌های مختلف فرهنگ و هنر ازجمله نشر ، سینما و ... توجه ویژه‌ای نشان دهد.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۲۱۹۷۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرکز مطالعات عراق با ۱۰۰ عنوان به نمایشگاه کتاب می آید

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد قاسم الهاشمی عضو مرکز مطالعات عراق درباره حضور در سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران گفت: مرکز مطالعات عراق با هدف معرفی آثار و عرضه تولیدات جدید خود با محوریت تثبیت فرهنگ مقاومت، امسال نیز با ۴۰ عنوان کتاب تازه انتشار یافته در سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران شرکت می‌کند و در ایام برگزاری نمایشگاه کتاب نیز برنامه‌های متعددی را تدارک دیده است.

وی افزود: مرکز مطالعات عراق تاکنون ۱۹۵ عنوان کتاب منتشر کرده است، از میان کتاب‌هایی که منتشر کردیم امسال با ۱۰۰ عنوان کتاب شرکت می‌کنیم که از این تعداد ۴۰ عنوان کتاب جدید و چاپ اولی در غرفه مرکز مطالعات عراق در بخش بین الملل نمایشگاه عرضه خواهد شد. این کتاب‌ها به موضوعات مختلفی از جمله گفتمان مقاومت می‌پردازد و هدف آنها تثبیت فرهنگ مقاومت در میان ملت عراق و انتقال دقیق تفکر و آرمان‌های مکتب امام خمینی (ره) و امام خامنه ای (دام ظله) به ملت عراق است. به خصوص اینکه شهید سلیمانی نیز شاگرد همین مکتب آسمانی بود.

الهاشمی در ادامه سخنان خود گفت: نمایشگاه بین المللی کتاب نقش مهمی در برملا کردن دروغ‌ها و ادعاهای بی اساس رسانه‌های غربی دارد و بر این اساس می‌توان این رویداد مهم فرهنگی را یکی از مصادیق مهم جهاد تبیین که همیشه مورد تاکید مقام معظم رهبری (دام ظله) بوده، تلقی کرد. نمایشگاه بین المللی کتاب به تمام ملت‌های جهان نشان می‌دهد که جمهوری اسلامی ایران، علاوه بر تمام موفقیت‌ها و دستاوردهای چشمگیر خود، در زمینه‌های علمی و فکری نیز پیشتاز است بر همین اساس این نمایشگاه می‌تواند بر اساس دیپلماسی فرهنگی روابط بین جمهوری اسلامی ایران و عراق با سایر کشورها بخصوص کشورهای همسایه و مسلمان را بر اساس ارزش‌های فکری و انسانی مشترک بنا نهد.

عضو مرکز مطالعات عراق با اشاره به «بخوانیم و بسازیم» شعار امسال نمایشگاه کتاب تهران ادامه داد: این شعار از منظر فلسفه علم و دانش، یک شعار اساسی و بنیادی است، چرا که بدون خواندن که گام اول علم آموزی است، نمی‌توان چیزی را ساخت از سوی دیگر پر واضح است که ساختن بدون علم نتیجه‌ای به جز نابودی و ویرانی نخواهد داشت. نمایشگاه کتاب سنگ بنای ترویج فرهنگ کتابخوانی به شمار می‌رود. به خصوص اگر تنوع گروه‌های مخاطب از نظر علمی و سنی و زبانی و تخصصی مد نظر قرار گیرد که این امر در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران کاملاً مشهود بوده است.

وی افزود: نمایشگاه کتاب در یک برهه ۱۰ روزه نمی‌تواند به یک پاتوق فرهنگی به معنای کامل آن تبدیل شود. اما پاتوق‌ها و مراکز دائمی فرهنگی و فکری در ایران می‌توانند از این نمایشگاه برای معرفی خود به اقشاری که جذب چنین فضاهایی می‌شوند استفاده کنند. در مورد صنعت نشر نیز عوامل متعددی دخیل است که باید همه جوانب آن مورد بررسی قرار گیرد، به نظر می‌رسد استفاده از فضای مجازی در زمینه‌های مختلف ادبی و تحقیقاتی و تفریحی و حتی علم آموزی، یک چالش بزرگ پیش روی صنعت نشر است که باید توسط کارگروه‌های تخصصی مطالعه و بررسی شود.

الهاشمی ادامه داد: بی شک مسؤولان فرهنگی ایران با برگزاری نمایشگاه کتاب وظیفه خطیری در برقراری ارتباط بین کشورهای همسایه دارند تا نمایندگان این کشورها با حضور در نمایشگاه کتاب بتوانند محصولات فرهنگی خود را با ایران مبادله کنند. در این زمینه اولین مشکلی که در مسیر تبادل فرهنگی خودنمایی می‌کند، تفاوت زبانی است. به خصوص اینکه نیمی از همسایگان ایران از نظر مسافتی مرزهای طولانی با سایر کشورهای عربی دارند، لذا می‌توان به عنوان گام نخست برای بهبود تبادل فرهنگی، توجه به تفاوت‌های زبانی و ادبی و فرهنگی را مد نظر قرار داد تا با مدیریت صحیح این چالش، مسیر تبادل محصولات فرهنگی هموار شود.

وی گفت: انتخاب کشور یمن به عنوان مهمان ویژه نمایشگاه کتاب بسیار انتخاب به موقع و به جایی بود که مسؤولان برگزاری نمایشگاه کتاب انجام دادند، زیرا در این برهه از زمان برادران مسلمان یمنی به حمایت از مردم مظلوم غزه به پا خواستند. همانطور که همه می‌دانند، جمهوری اسلامی ایران از زمان شکل‌گیری خود منادی آزادی ملت‌های تحت ستم از ظلم و اشغالگری بوده و امام خمینی (ره) بارها این موضوع را در سخنرانی‌های متعددی خود بیان کرده‌اند، لذا طبیعی است که در این نمایشگاه موضوع فلسطین و غزه بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد، به خصوص اینکه در سال گذشته شاهد یکی از بزرگترین عملیات‌های موفقیت آمیز مردم مظلوم فلسطین و غزه بر علیه رژیم اشغالگر صهیونیستی بودیم.

عضو مرکز مطالعات عراق افزود: این تصمیم مقامات باعث توجه بیشتر ملت‌های جهان، به خصوص ملت‌های مسلمان به نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، و در پی آن توجه به آرمان‌ها و ارزش‌های رسمی و اصلی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران می‌شود تا مردم دنیا بدانند که تنها مدافع واقعی ملت‌های مظلوم در برابر استکبار و استثمار و استعمار، ایران است که شجاعانه و با تمام توان، به این مسیر ادامه می‌دهد.

کد خبر 6095478 الناز رحمت نژاد

دیگر خبرها

  • تور‌های بازدید از نمایشگاه کتاب تهران در دیگر کشور‌ها را فعال کنیم
  • ناشران خارجی به نمایشگاه آمدند
  • تورهای بازدید نمایشگاه کتاب تهران در دیگر کشورها فعال شوند
  • تورهای بازدید نمایشگاه کتاب تهران در دیگر کشورها شوند
  • ارتقای سه درصدی سهم فرهنگ از بودجه عمومی کشور
  • ارتقای سه درصدی سهم فرهنگ از بودجه عمومی کشور از موفقیت‌های مجلس یازدهم
  • نمایشگاه کتاب ظرفیت جذب گردشگران خارجی را دارد
  • مرکز مطالعات عراق با ۱۰۰ عنوان به نمایشگاه کتاب می آید
  • مجلس یازدهم در نظارت ضعیف بود
  • وقتی «فرهنگ» در میدان «دیپلماسی» قد عَلَم می‌کند